Wetenschap Technologie voor leerlingen in het basisonderwijs

 

Welkom bij het Xpeditielab!

Welkom bij het Xpeditielab. Het Xpeditielab is een onderdeel van het ICT-, Wetenschap- en Techniekonderwijs van SPOVenray in samenwerking met Kies Techniek. Het IWT-onderwijs van Venray is verdeeld in 4 belangrijke pijlers: 

  1. het Xpeditielab: onze fysieke ruimte met een groot aanbod met verdieping en verrijking voor de scholen, waar alle groepen 7 volgens een planning 6x per jaar op bezoek komen. Ook andere groepen komen hier op aanvraag werken aan technische opdrachten.
  2. Xpiratie: met cafés voor leerkrachten, een website met materialen, links en mogelijkheden en tweewekelijkse tips worden leerkrachten geprikkeld en geprofessionaliseerd.
  3. Codekisten: programmeermaterialen in de scholen waarbij pioniers (experts) zorgen dat de materialen worden ingezet. Hierbij is het programmeermateriaal de ene keer het doel en een andere keer een middel om tot een doel van een ander vak te komen. 
  4. X-labs: een afgeslankte versie van het Xpeditielab in de scholen zelf. Hierbij worden materialen en kennis gegeven om de materialen in te zetten in het lesgeven voor alle bouwen. 


Xpeditielab en KiesTechniek in een notedop! Elf Graden maakte deze geweldige compilatie van onze 2 belangrijkste peilers om kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek!

Nieuws


Terug naar overzicht

30-10-2019

Feest in het Xpeditielab!

FEEST IN HET XPEDITIELAB
ICT-, Wetenschap- en Techniekonderwijs in het Venrayse basisonderwijs!

Op donderdag 16 januari vanaf 16:00u viert het Xpeditielab een feestje. Het feestje is drieledig:

Opening Bouwhuis
Xpeditielab opent de deuren van het Bouwhuis: hier gaan kinderen met verschillende onderdelen van de bouw aan de slag. Ze maken kennis met elektrotechniek, installatietechniek en andere activiteiten zoals dakpannen leggen en metselen. Bedrijven uit de bouw hebben meegedacht en gefaciliteerd in de realisatie van de opdrachten in het Bouwhuis.

Lancering XPL-Link
Er is een website ontwikkeld voor leerkrachten van SPOVenray. Een website om leerkrachten makkelijker de weg te laten vinden in de wereld van I, W en T onderwijs. Het staat boordevol handige links, inspiratie en mogelijkheden op het gebied van ICT, wetenschap en techniek.

Heropening Xpeditielab
Begin van het schooljaar verhuisde het Xpeditielab binnen het Raayland College. We gingen van de begane grond naar de tweede verdieping. Hier is een tribune gebouwd, de escaperoom mee verhuisd en het aanbod uitgebreid met mooie opdrachten en apparatuur.

Leerkrachten van SPOVenray, partners van SpoVenray en Xpeditielab, bedrijven en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 16:00u!
Het vindt plaats in het Xpeditielab in het Raayland College. Parkeer je auto bij de Wetteling, Zuidsingel 2 in Venray en loop de voetgangersbrug over.
Save the date en tot dan!

 Poster Opening Bouwhuis.jpg


Terug naar overzicht


Op dinsdag 28 augustus openden we onze nieuwe escaperoom! Deze escaperoom is speciaal ontwikkeld om kinderen van de Venrayse groepen 7 onderzoekend te laten leren in een leuke en uitdagende omgeving. Het maakt deel uit van het vaste aanbod aan wetenschap en technologieonderwijs voor de kinderen van SPoVenray. 

Op deze openingsdag mochten winnares Senna Conejo met haar vriend(inn)en als eerste de escaperoom gaan doen. Kijk hier nu het introductiefimpje. 

Tot kijk in het Xpeditielab!