Wetenschap Technologie voor leerlingen in het basisonderwijs

 

Welkom bij het Xpeditielab!

Xpeditielab en KiesTechniek in een notedop! Elf Graden maakte deze geweldige compilatie van onze 2 belangrijkste peilers om kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek!

Nieuws


Terug naar overzicht

12-04-2019

Codekisten

Wat een gaaf project! Het Xpeditielab heeft Codekisten samengesteld. De Codekisten zijn 3 kisten met allerlei programmeermateriaal. ZO is er een kist voor onderbouw van het primair onderwijs, een kist voor middenbouw en een kist voor de bovenbouw. De kisten rouleren binnen 3 pionierscholen. Basisschool Petrus' Banden is gestart met de kist van de onderbouw, Bs de Bongerd met de middenbouw en Bs. de Meulebeek ging aan de slag met de bovenbouw kist.

Inmiddels zijn ze weer geruild en kunnen de scholen aan de slag met de spullen uit een andere kist. In de kist zitten materialen om zowel unplugged te programmeren met speciale gezelschapsspellen als met robotjes en dergelijken.

Hierdoor leren kinderen o.a.kritisch en probleemoplossend denken, ze leren werken met algoritmen, robottaal en ze leren hoe het is om met fouten om te gaan.

 Codekisten.jpg


Terug naar overzicht


Op dinsdag 28 augustus openden we onze nieuwe escaperoom! Deze escaperoom is speciaal ontwikkeld om kinderen van de Venrayse groepen 7 onderzoekend te laten leren in een leuke en uitdagende omgeving. Het maakt deel uit van het vaste aanbod aan wetenschap en technologieonderwijs voor de kinderen van SPoVenray. 

Op deze openingsdag mochten winnares Senna Conejo met haar vriend(inn)en als eerste de escaperoom gaan doen. Kijk hier nu het introductiefimpje. 

Tot kijk in het Xpeditielab!