Wetenschap Technologie voor leerlingen in het basisonderwijs

 

Welkom bij het Xpeditielab!

Welkom bij het Xpeditielab. Het Xpeditielab is een onderdeel van het ICT-, Wetenschap- en Techniekonderwijs van SPOVenray in samenwerking met Kies Techniek. Het IWT-onderwijs van Venray is verdeeld in 4 belangrijke pijlers: 

  1. het Xpeditielab: onze fysieke ruimte met een groot aanbod met verdieping en verrijking voor de scholen, waar alle groepen 7 volgens een planning 6x per jaar op bezoek komen. Ook andere groepen komen hier op aanvraag werken aan technische opdrachten.
  2. Xpiratie: met cafés voor leerkrachten, een website met materialen, links en mogelijkheden en tweewekelijkse tips worden leerkrachten geprikkeld en geprofessionaliseerd.
  3. Codekisten: programmeermaterialen in de scholen waarbij pioniers (experts) zorgen dat de materialen worden ingezet. Hierbij is het programmeermateriaal de ene keer het doel en een andere keer een middel om tot een doel van een ander vak te komen. 
  4. X-labs: een afgeslankte versie van het Xpeditielab in de scholen zelf. Hierbij worden materialen en kennis gegeven om de materialen in te zetten in het lesgeven voor alle bouwen. 


Xpeditielab en KiesTechniek in een notedop! Elf Graden maakte deze geweldige compilatie van onze 2 belangrijkste peilers om kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek!

Nieuws


Terug naar overzicht

14-01-2019

KIDS COLLEGE: Robots, de helpende hand

Er is een geweldige activiteit gepland: KIDS COLLEGE: een college over robotica!

Waarom?
Het is vrij toegankelijk voor alle leerlingen, juffen en meesters van de groepen 7 en 8 van SPOVenray
Gastsprekers komen vertellen over wat robots nu en in de toekomst kunnen; een heel interessant onderwerp dat veel kinderen aanspreekt
De gastsprekers zijn van Inther Group (gastbedrijf van Kies Techniek), TU Eindhoven, Raayland College, Xpeditielab en van Solly Systems
De laatste gastspreker van Solly Systems heeft voor iedere school die op bezoek komt een gaaf bouwpakket om in je klas een eigen robot te bouwen, genaamd de BYOR
Het vindt plaats in de
Schouwburg Venray op dinsdag 12 februari van 10:00u tot ongeveer 11:15u.

Kids College is een initiatief van het Xpeditielab i.s.m. Kies Techniek. Het zal jaarlijks 2 keer plaats vinden voor verschillende groepen van SPOVenray. Alle groepen zullen in een cyclus van 2 jaar aan bod komen.

 Affiche Kids College 12-2-2019 (1).jpg


Terug naar overzicht


Op dinsdag 28 augustus openden we onze nieuwe escaperoom! Deze escaperoom is speciaal ontwikkeld om kinderen van de Venrayse groepen 7 onderzoekend te laten leren in een leuke en uitdagende omgeving. Het maakt deel uit van het vaste aanbod aan wetenschap en technologieonderwijs voor de kinderen van SPoVenray. 

Op deze openingsdag mochten winnares Senna Conejo met haar vriend(inn)en als eerste de escaperoom gaan doen. Kijk hier nu het introductiefimpje. 

Tot kijk in het Xpeditielab!