Escaperoom Xpeditielab


In ons Xpeditielab is een escaperoom gebouwd. Er zit nu waarschijnlijk ook een groepje in. We gaan eens testen of dit groepje ook bergrijpend kan lezen. Wat in dit stukje tekst zit een 4-cijfercode verstopt die ze nog nodig hebben om te ontsnappen. Je moet gewoon de onderstaande tekst lezen en de 4 genoemde cijfers vormen de code. Voor de reguliere bezoeker van onze website is dit dus vrij nutteloos, maar misschien steek je er nog wat van op. 


In onze voormalige locatie van het Xpeditielab in het Raayland college hadden we een geweldige escaperoom, het Verlaten Lab. Hierin moesten ongeveer vier leerlingen op zoek naar de levensbatterij. Bauke Brouwer had deze samen met Ted Lenssen verzonnen. Zo moesten de leerlingen op zoek naar vijf energiestaven. 

Er moesten bijvoorbeeld de juiste zekeringen in de stoppenkast gedraaid worden. Ook moest er in een microscoop gekeken worden en vond men de juiste cijfers voor een cijferslot. Er zaten ook balletjes in een grote kast. Die konden de leerlingen naar de overkant blazen met een stofzuiger. Zo kwam een balletje met de juiste cijfers voor een raampje te liggen. 

Er stonden ook acht boeken, waar de leerlingen het juiste boek met de juiste bladzijde moesten achterhalen met een code op een computerscherm. Dat bleek altijd een lastige. Ook kon je wateroverhevelen waardoor het sleuteltje omhoog kwam. Uiteindelijk plaatste je de staven in een tafel met gaten en dan ging de telefoon af. Deze gaf je de code tot de deur. 


Deze escaperoom heeft nu zo'n vijf jaar zijn dienst bewezen en het wordt tijd om een nieuwe te bedenken. We hopen namelijk in de nieuwbouw weer een hele gave escaperoom te kunnen bouwen. Idee├źn zijn natuurlijk altijd welkom.